JAPAN MATCHA KASUMI ORGANIC

00645

JAPAN MATCHA KASUMI ORGANIC  30g

Matcha oryginalnie pakowana w Japonii.

Kasumi idealnie nadaje się na codzienną porcję Matcha. Przygotowana Matcha jest bardzo aromatyczna, intensywnie zielona i przekonuje delikatnymi i lekko słodkawymi nutami.

Uprawiana i pakowana ekologicznie.

Więcej szczegółów

130,00 zł

Więcej informacji

JAPAN MATCHA KASUMI ORGANIC  30g

Matcha oryginalnie pakowana w Japonii.

Kasumi idealnie nadaje się na codzienną porcję Matcha. Przygotowana Matcha jest bardzo aromatyczna, intensywnie zielona i przekonuje delikatnymi i lekko słodkawymi nutami.

Uprawiana i pakowana ekologicznie.

Prefektura: Kagoshima

Nasza matcha pochodzi z Japonii, która słynie z najwyższej klasy herbat zielonych. Posiada certyfikat organiczności.  Matcha używana jest głównie do japońskiej ceremonii Chanoyu ("Droga Herbaty"). Na ceremonię składa się nie tylko parzenie herbaty, ale również podanie jej w wyjątkowej ceramice przy odpowiednim otoczeniu i atmosferze.

Matcha produkowana jest z tencha. Jest to wysokiej jakości herbata uprawiana na zacienianych plantacjach. Proces rozdrabniania herbaty na pył odbywa się
w specjalnych granitowych żarnach. 

Spożywając matchę dostarczamy do organizmu znacznie więcej składników odżywczych (aminokwasów, antyoksydantów, witamin, minerałów oraz błonnika) niż podczas picia zwykłego naparu z liści.  Matcha oddaje nam 100% swojej mocy. Ma działanie pobudzające, zmniejszające stres i niepokój, stabilizujące nastrój. Picie zielonej herbaty działa relaksująco, a przy tym pozwala na zachowanie świeżości umysłu.

Ponadto ma uniwersalne zastosowanie np. w kuchni. Może być wykorzystywana jako dodatek do ciast, lodów, słodyczy. Stosuje się ją również przy produkcji kosmetyków.

Ten niezwykły zielony puder jest zdrowiem w czystej postaci!

PARZENIE

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjnie do przygotowania matchy używane są specjalne utensylia. Za pomocą łyżeczki chashaku odmierzamy 1/2 miarki, wsypujemy matchę do miseczki lub większej czarki i zalewamy ją 70/80ml wody o temperaturze 70C. Specjalną bambusową miotełką (chasen) intensywnie mieszamy napar do uzyskania zawiesiny z jasnozieloną pianką. 

Jeżeli nie dysponujemy chasenem możemy posłużyć się spieniaczem do mleka lub blenderem.

Przyrządzając matchę otrzymujemy piękny żywozielony napój, który należy wypić od razu.

Smacznego !

Produkty powiązane

Pozycjonowanie stron Poznań