ASSAM TGFOP1 KOILAMARI

Indyska herbata, pochodząca z prowincji Assam, o bursztynowym naparze i zdecydowanym miodowym aromacie.

Więcej szczegółów

14,00 zł

Więcej informacji

Indyjska herbata, która zawiera zarówno liście herbaciane, jak i złote tipsy. Po zaparzeniu uzyskujemy bursztynowy napar o zdecydowanym smaku i miodowym aromacie.

PARZENIE  Na standardowy kubek proponujemy jedną łyżeczkę liści. Herbatę parzymy wrzątkiem, około 3-4 minuty.

 

Rady herbaciane: 

 

Liście herbaty lubią swobodnie zaparzać się w wodzie, dlatego najlepiej przygotowywać je w osobnym czajniczku. Po upływie wskazanego czasu oddzielamy liście herbaciane od naparu. Polecamy również głębokie zaparzacze, w których liście mogą spokojnie rozwijać się i wydobyć swój aromat.

W pracy, na wakacjach lub do herbaty "w kubku" idealnie nadają się wszelkiego rodzaju zaparzacze na 1-2 porcje, jak szczypcekulkiłyżki..

Dla eko-amatorów proponujemy zaparzacze bambusowe, filtry bawełniane lub papierowe.

W przygotowywaniu herbaty ważny jest czas jej parzenia oraz temperatura wody.

Im dłużej parzymy herbatę, tym więcej uwalnia się goryczki i koloru.

Najlepiej wypróbować różne sposoby parzenia, żeby przygotować swoją ulubioną herbatę..

 

Smacznego !

Pozycjonowanie stron Poznań