JAPAN MATCHA MEGUMI ORGANIC

00646

JAPAN MATCHA MEGUMI ORGANIC - Ceremonial Premium Organic 30g

Megumi to Matcha w jakości ceremonialnej. Tencha jest delikatnie i drobno mielona w kamiennych młynach. Smakuje treściwe, słodkawo i delikatnie, z wyraźną nutą umami. Absolutnie najwyższa jakość.

Uprawiana i pakowana ekologicznie.

Więcej szczegółów

199,00 zł

Więcej informacji

JAPAN MATCHA MEGUMI ORGANIC - Ceremonial Premium Organic 30g

Megumi to Matcha w jakości ceremonialnej. Tencha jest delikatnie i drobno mielona w kamiennych młynach. Smakuje treściwe, słodkawo i delikatnie, z wyraźną nutą umami. Absolutnie najwyższa jakość.

Uprawiana i pakowana ekologicznie.

Prefectura - Kagoshima

Nasza matcha pochodzi z Japonii, która słynie z najwyższej klasy herbat zielonych. Posiada certyfikat organiczności. Matcha używana jest głównie do japońskiej ceremonii Chanoyu ("Droga Herbaty"). Na ceremonię składa się nie tylko parzenie herbaty, ale również podanie jej w wyjątkowej ceramice przy odpowiednim otoczeniu i atmosferze.

Matcha produkowana jest z tencha. Jest to wysokiej jakości herbata uprawiana na zacienianych plantacjach. Proces rozdrabniania herbaty na pył odbywa się
w specjalnych granitowych żarnach.

Spożywając matchę dostarczamy do organizmu znacznie więcej składników odżywczych (aminokwasów, antyoksydantów, witamin, minerałów oraz błonnika) niż podczas picia zwykłego naparu z liści. Matcha oddaje nam 100% swojej mocy. Ma działanie pobudzające, zmniejszające stres i niepokój, stabilizujące nastrój. Picie zielonej herbaty działa relaksująco, a przy tym pozwala na zachowanie świeżości umysłu.

Ponadto ma uniwersalne zastosowanie np. w kuchni. Może być wykorzystywana jako dodatek do ciast, lodów, słodyczy. Stosuje się ją również przy produkcji kosmetyków.

Ten niezwykły zielony puder jest zdrowiem w czystej postaci!

PARZENIE

PARZENIE

Sposób przygotowania:

Tradycyjnie do przygotowania matchy używane są specjalne utensylia. Za pomocą łyżeczki chashaku odmierzamy 1/2 miarki, wsypujemy matchę do miseczki lub większej czarki i zalewamy ją 70/80ml wody o temperaturze 70C. Specjalną bambusową miotełką (chasen) intensywnie mieszamy napar do uzyskania zawiesiny z jasnozieloną pianką.

Jeżeli nie dysponujemy chasenem możemy posłużyć się spieniaczem do mleka lub blenderem.

Przyrządzając matchę otrzymujemy piękny żywozielony napój, który należy wypić od razu.

Smacznego !

Pozycjonowanie stron Poznań