Biała herbata z prowincji Fujian. Wyrazista w smaku, polecana dla miłośników mocniejszych smaków.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
PAI MU TAN - BIAŁA PIWONIA
Biała herbata z prowincji Fujian. Wyrazista w smaku, polecana dla miłośników mocniejszych smaków.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Biała herbata z prowincji Fujian. Wyrazista w smaku, polecana dla miłośników mocniejszych smaków. Najsłynniejsza biała herbata. Klasycznie produkowana z pączka i pierwszego liścia (czasem też drugiego). Przetworzona w niewielkim stopniu, bardzo nisko oksydowana (dosłownie pozostawiona do zwiędnięcia).
Czas: 2-3 minuty | Ilość: 1 czubata łyżeczka
Rady herbaciane:
Liście herbaty lubią swobodnie zaparzać się w wodzie, dlatego najlepiej przygotowywać je w osobnym czajniczku. Po upływie wskazanego czasu oddzielamy liście herbaciane od naparu. Polecamy również głębokie zaparzacze, w których liście mogą spokojnie rozwijać się i wydobyć swój aromat.
W pracy, na wakacjach lub do herbaty "w kubku" idealnie nadają się wszelkiego rodzaju zaparzacze na 1-2 porcje, jak szczypce, kulki, łyżki..
Dla eko-amatorów proponujemy zaparzacze bambusowe, filtry bawełniane lub papierowe.
W przygotowywaniu herbaty ważny jest czas jej parzenia oraz temperatura wody.
Poniżej ogólny czas parzenia naparu, który czasami jest traktowany bardzo indywidualnie.
Herbaty czarne 2-4 minut 100C
Herbaty zielone 2-3 minut 80C
Herbaty czerwone 2-4 minut 100C
Herbaty owocowe 6-10 minut 100C
Herbaty ziołowe 8-10 minut 100C
Rooibos 6-8 minut 100C
Mate ok. 6 minut 80C
Im dłużej parzymy herbatę, tym więcej uwalnia się goryczki i koloru.
Najlepiej wypróbować różne sposoby parzenia, żeby przygotować swoją ulubioną herbatę..
Smacznego !
Brak komentarzy do tego produktu.