OWOCOWE ZAMIESZANIE czarna herbata o wspaniałym owocowym smaku z nutą guarany,
z płatkami chabru, granatu, hibiskusa, z owocami goji, malin, rokitnika oraz róży.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
OWOCOWE ZAMIESZANIE czarna herbata o owocowym aromacie ze skórkami dzikiej róży, jagodami goji, malinami, nasionami guarany, rokitnikiem, bławatkiem oraz sokiem z granatu
Składniki: czarna herbata, skórki dzikiej róży, jagody goji, maliny, nasiona guarany, rokitnik, bławatek, sok z granatu, naturalny aromat
Czas: 3-5 minut | Ilość: 1 czubata łyżeczka
Rady herbaciane:
Liście herbaty lubią swobodnie zaparzać się w wodzie, dlatego najlepiej przygotowywać je w osobnym czajniczku. Po upływie wskazanego czasu oddzielamy liście herbaciane od naparu. Polecamy również głębokie zaparzacze, w których liście mogą spokojnie rozwijać się i wydobyć swój aromat.
W pracy, na wakacjach lub do herbaty "w kubku" idealnie nadają się wszelkiego rodzaju zaparzacze na 1-2 porcje, jak szczypce, kulki, łyżki..
Dla eko-amatorów proponujemy zaparzacze bambusowe, filtry bawełniane lub papierowe.
W przygotowywaniu herbaty ważny jest czas jej parzenia oraz temperatura wody.
Poniżej ogólny czas parzenia naparu, który czasami jest traktowany bardzo indywidualnie.
Herbaty czarne 2-4 minut 100C
Herbaty zielone 2-3 minut 80C
Herbaty czerwone 2-4 minut 100C
Herbaty owocowe 6-10 minut 100C
Herbaty ziołowe 8-10 minut 100C
Rooibos 6-8 minut 100C
Mate ok. 6 minut 80C
Im dłużej parzymy herbatę, tym więcej uwalnia się goryczki i koloru.
Najlepiej wypróbować różne sposoby parzenia, żeby przygotować swoją ulubioną herbatę..
Smacznego !