ZŁOTY GLOB

ZŁOTY GLOB mieszanka delikatnego Ceylonu o aromacie whisky z nutą orzechowo-czekoladową z dodatkiem łuski kakaowej, cynamonu, karobu, chipsami kokosowymi, orzechami laskowymi, migdałami, kardamonem, orzechami makadamia, kawałkami wanilii, bławatkiem, ekstraktem z dębu oraz ze szkocką whisky  

Więcej szczegółów

11,01 zł

Więcej informacji

ZŁOTY GLOB mieszanka delikatnego Ceylonu o aromacie whisky z nutą orzechowo-czekoladową z dodatkiem łuski kakaowej, cynamonu, karobu, chipsami kokosowymi, orzechami laskowymi, migdałami, kardamonem, orzechami makadamia, kawałkami wanilii, bławatkiem, ekstraktem z dębu oraz ze szkocką whisky  

  

Składnikiczarna herbata (30%), łuska kakaowa, cynamon, karob, chipsy kokosowe, orzechy laskowe, migdały, kardamon, orzechy makadamia, kawałki wanilii, bławatek, szkocka whisky, ekstrakt z dębu, aromat

 

PARZENIE  Czas: 3-5 minut | Ilość: 1,5 czubatej łyżeczkai

 

Rady herbaciane: 

 

Liście herbaty lubią swobodnie zaparzać się w wodzie, dlatego najlepiej przygotowywać je w osobnym czajniczku. Po upływie wskazanego czasu oddzielamy liście herbaciane od naparu. Polecamy również głębokie zaparzacze, w których liście mogą spokojnie rozwijać się i wydobyć swój aromat.

W pracy, na wakacjach lub do herbaty "w kubku" idealnie nadają się wszelkiego rodzaju zaparzacze na 1-2 porcje, jak szczypce, kulki, łyżki..

Dla eko-amatorów proponujemy zaparzacze bambusowe, filtry bawełniane lub papierowe.

W przygotowywaniu herbaty ważny jest czas jej parzenia oraz temperatura wody.

Poniżej ogólny czas parzenia naparu, który czasami jest traktowany bardzo indywidualnie.

Herbaty czarne  2-4 minut  100C

Herbaty zielone  2-3 minut  80C

Herbaty czerwone  2-4 minut 100C

Herbaty owocowe 6-10 minut  100C

Herbaty ziołowe 8-10 minut 100C

Rooibos  6-8 minut 100C

Mate ok. 6 minut 80C

Im dłużej parzymy herbatę, tym więcej uwalnia się goryczki i koloru.

Najlepiej wypróbować różne sposoby parzenia, żeby przygotować swoją ulubioną herbatę..

 

Smacznego !

Pozycjonowanie stron Poznań