Brak produktów
HERBATA TURKUSOWA ? Oolongi (ulong, wulong, nazywane także herbatami turkusowymi) ? to chińskie herbaty o szerokim spektrum stopnia oksydacji, które zaczęto produkować niespełna 400 lat temu. Liście herbaciane suszone są w wiklinowych koszach, którymi często się potrząsa aby naruszyć strukturę znajdujących się w środku herbacianych liści ? ma to na celu uwolnienie soków z liści. Tak na kilka godzin lub dni zostawia się herbatę do utlenienia. Następnie w materiałowych workach liście herbaciane są odpowiednio rolowane. Niekiedy stosuje się także podprażanie liści. Oolongi lekko oksydowane ? np. Dong Ding - mają kolor liści zbliżony do herbat zielonych i charakteryzują się słodkawymi, kwiatowo- mlecznymi akcentami oraz naparami pozbawionymi goryczy. Herbaty turkusowe mocniej oksydowane mają ciepłe podprażane akcenty z nutami czekolady, przypraw korzennych czy suszonych owoców.
HERBATA TURKUSOWA ? Oolongi (ulong, wulong, nazywane także herbatami turkusowymi) ? to chińskie herbaty o szerokim spektrum stopnia oksydacji, które zaczęto produkować niespełna 400 lat temu. Liście herbaciane suszone są w wiklinowych koszach, którymi często się potrząsa aby naruszyć strukturę znajdujących się w środku herbacianych liści ? ma to na celu uwolnienie soków z liści. Tak na kilka godzin lub dni zostawia się herbatę do utlenienia. Następnie w materiałowych workach liście herbaciane są odpowiednio rolowane. Niekiedy stosuje się także podprażanie liści. Oolongi lekko oksydowane ? np. Dong Ding - mają kolor liści zbliżony do herbat zielonych i charakteryzują się słodkawymi, kwiatowo- mlecznymi akcentami oraz naparami pozbawionymi goryczy. Herbaty turkusowe mocniej oksydowane mają ciepłe podprażane akcenty z nutami czekolady, przypraw korzennych czy suszonych owoców.
FORMOSA FINEST OOLONG Oolongi są najczęściej używanymi herbatami podczas ceremonii parzenia herbaty metodą Gongfu Cha ? rytuału pokazującej wyjątkową zręczność i długie herbaciane doświadczenie mistrza ceremonii. FORMOSA FINEST OOLONG Oolongi są...
FORMOSA DING DONG OOLONG (JADE OOLONG) tajwańska herbata turkusowa. Starannie zwijana, suszona i delikatnie oksydowana daje nam jeden z lepszych naparów herbacianych rosnących wśród górzystych terenów Tajwanu. FORMOSA DING DONG OOLONG (JADE...
MILKY OOLONG ręcznie rolowana herbata Jade Oolong z prowincji Fujian. Jasna w naparze, swój niepowtarzalny, delikatnie mleczny smak zawdzięcza specjalnej technice, która pozwala przed wysuszeniem liści poddać je działaniu pary z gotującego się mleka. MILKY OOLONG ręcznie rolowana herbata...
RÓŻOWY OOLONG herbata oolong o świeżym, słodkim aromacie. Przyjemnie owocowa w smaku, słodycz przełamana delikatną kwasowością cytrusów i granatu. RÓŻOWY OOLONG herbata oolong o...
OOLONG SWEET SPICY mieszanka zielonej herbaty Sencha i Oolong milky. Delikatnie rozgrzewająca cynamonem, o słodkim, mleczno-orzechowym smaku i aromacie. OOLONG SWEET SPICY mieszanka...