Brak produktów
HERBATA BIAŁA ? przechodzi najprostszy proces produkcji, ponieważ po zerwaniu liść herbaciany jest poddawany tylko suszeniu czy to na słońcu czy to pod wpływem ciepłego powietrza; nie jest poddawany żadnemu działaniu mechanicznemu takiemu jak np. prasowanie, rolowanie, ugniatanie. Na białą herbatę zrywa się tylko pączki liściowe (tipsy) jak w przypadku np. Bai Hao Yin Zhen lub pączki liściowe i kilka dolnych liści, jak np. w przypadku herbaty Bai Mu Dan. Dzięki minimalnej obróbce mechanicznej w białej herbacie zachowane zostaje bogactwo witamin, minerałów i antyoksydantów.
Herbata biała charakteryzuje się delikatnym smakiem i subtelnym aromatem i jest ceniona przez koneserów za łagodne, niejednoznaczne posmaki.
HERBATA BIAŁA ? przechodzi najprostszy proces produkcji, ponieważ po zerwaniu liść herbaciany jest poddawany tylko suszeniu czy to na słońcu czy to pod wpływem ciepłego powietrza; nie jest poddawany żadnemu działaniu mechanicznemu takiemu jak np. prasowanie, rolowanie, ugniatanie. Na białą herbatę zrywa się tylko pączki liściowe (tipsy) jak w przypadku np. Bai Hao Yin Zhen lub pączki liściowe i kilka dolnych liści, jak np. w przypadku herbaty Bai Mu Dan. Dzięki minimalnej obróbce mechanicznej w białej herbacie zachowane zostaje bogactwo witamin, minerałów i antyoksydantów.
Herbata biała charakteryzuje się delikatnym smakiem i subtelnym aromatem i jest ceniona przez koneserów za łagodne, niejednoznaczne posmaki.
Biała herbata o zwianych listkach o aromatyczny, lekko kwiatowym aromacie. Dodatkowo posiada certyfikat organiczny. Biała herbata o zwianych listkach o...
Biała herbata o delikatnie skręconych listkach. Dosyć wyraźna w aromacie, delikatnie kwiatowy posmak zawdzięcza dużej ilości nierozwiniętych pączków (tipsów). Świeża, o jasnym kolorze naparu. Biała herbata o delikatnie skręconych...
Pochodząca z prowincji Fujian w Chinach, najsłynniejsza biała herbata. Klasycznie produkowana z pączka i pierwszego liścia (czasem też drugiego). Przetworzona w niewielkim stopniu, bardzo nisko oksydowana (dosłownie pozostawiona do zwiędnięcia). Pochodząca z prowincji Fujian w...
Biała herbata z prowincji Fujian. Wyrazista w smaku, polecana dla miłośników mocniejszych smaków. Biała herbata z prowincji Fujian....
Biała herbata z Fujian, złożona z delikatnych listków oraz nierozwiniętych pączków. Wyrazista i pobudzająca. Biała herbata z Fujian, złożona z...
Biała herbata pąkowa. Składa się wyłącznie ze srebrnych tipsów. Jedna z najlepszych chińskich herbat: prawdziwy rarytas z prowincji Fuijan ! Biała herbata pąkowa. Składa się...
ANJI BAI CHA, czyli dosłownie ?biała herbata z powiatu Anji?. Wbrew pozorom, to herbata zielona, pochodząca z północnej, górzystej części prowincji Zheijang. Swoją nazwę zawdzięcza bardzo jasnemu kolorowi zebranych pąków i liści, szczególnie tych z pierwszego, wiosennego zbioru. Rarytas! ANJI BAI CHA, czyli dosłownie ?biała...
Biała herbata o rześkim bergamotkowym smaku z nutą cytrusów.Wyjątkowo subtelna, aromatyczna i poprawiająca nastrój. Herbata posiada dodatkowy certyfikat organiczny. Biała herbata o rześkim bergamotkowym...
Mieszanka białych herbat Pai Mu Tan oraz Mao Feng i zielonej senchy. Delikatna w smaku, słodycz owoców egzotycznych przełamana hibiskusem. Mieszanka białych herbat Pai Mu Tan...
Mieszanka herbaty białej Mao Feng z odrobiną herbaty zielonej o słodkim, egzotycznym, lekko orzeźwiającym smaku. Mieszanka herbaty białej Mao Feng z...
Mieszanka herbaty białej i zielonej. Kwiatowa i delikatnie cytrusowa, z kawałkami prasowanej herbaty. Mieszanka herbaty białej i zielonej....
Biała herbata o orzeźwiającym smaku i pięknym zapachu magnolii, z cząstkami i sokiem z granatu i płatkami róży. Biała herbata o orzeźwiającym smaku i...