MILKY OOLONG

MILKY OOLONG

MILKY OOLONG to jeden z najpopularniejszych wariantów aromatyzowanych herbat turkusowych (częściowo utlenianych). Ta produkowana w chińskiej prowincji Fujian herbata uwielbiana jest na całym świecie za swój niesamowity, mleczno-kremowy zapach, który zawdzięcza traktowaniu liści Camelia sinensis oparami z gotującej się mieszanki wody i mleka.

Duże liście o ciemnozielonym kolorze zwijane są w nieregularne kuleczki, które przy kolejnych parzeniach stopniowo otwierają się i uwalniają pełnię swojego smaku: oprócz oczywistych mleczno-karmelowo-waniliowych nut pojawiają się też kwiaty, delikatna owocowa kwasowość i mineralność, wyczuwalna przede wszystkim w późniejszych naparach.

Zalecana temperatura: 90-95C

Zalecany czas parzenia: 2-3 minuty albo szereg krótszych parzeń metodą gong fu

Milky Oolong możesz kupić tutaj.

Related Posts:

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code