FORMOSA DING DONG OOLONG (JADE OOLONG)

FORMOSA DING DONG OOLONG (JADE OOLONG)  tajwańska czerwona herbata  starannie zwijana,suszona i delikatnie fermentowana daje nam jeden z lepszych naparów herbacianych rosnących wśród górzystych terenów Tajwanu.

Więcej szczegółów

39,00 zł

Więcej informacji

FORMOSA DING DONG OOLONG (JADE OOLONG)  tajwańska czerwona herbata  starannie zwijana,suszona i delikatnie fermentowana daje nam jeden z lepszych naparów herbacianych rosnących wśród górzystych terenów Tajwanu.

Herbaty czerwone to herbaty półfermentowane gdzie proces fermentacji został zatrzymany na pewnym etapie. Bukiet smaku i aromat jest pomiędzy czarnymi a zielonymi herbatami i jest bardzo specyficzny. Napar tej herbaty jest rzeczywiści czerwony.

Herbaty czerwone a w szczególności Pu Erh znane są z właściwości leczniczych i mianuje się je nazwą odchudzającej  herbaty chińskich cesarzy. Herbata ta wspomaga pracę wątroby, obniża poziom cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn, pobudza procesy trawienne, zawiera duże ilości przeciwutleniaczy oraz zapobiega powstawaniu agresywnych związków tlenu - wolnych rodników.

Czerwona herbata pita regularnie skutecznie walczy z nadwagą !

 

PARZENIE    Czas: 2-4 minuty | Ilość: 1 czubata łyżeczka

 

Rady herbaciane: 

 

Liście herbaty lubią swobodnie zaparzać się w wodzie, dlatego najlepiej przygotowywać je w osobnym czajniczku. Po upływie wskazanego czasu oddzielamy liście herbaciane od naparu. Polecamy również głębokie zaparzacze, w których liście mogą spokojnie rozwijać się i wydobyć swój aromat.

W pracy, na wakacjach lub do herbaty "w kubku" idealnie nadają się wszelkiego rodzaju zaparzacze na 1-2 porcje, jak szczypcekulkiłyżki..

Dla eko-amatorów proponujemy zaparzacze bambusowe, filtry bawełniane lub papierowe.

Czerwoną herbatę zalewamy wrzątkiem.

 

Smacznego !

 

Opinie o produkcie

Brak komentarzy do tego produktu.

Write a review

FORMOSA DING DONG OOLONG (JADE OOLONG)

FORMOSA DING DONG OOLONG (JADE OOLONG)

FORMOSA DING DONG OOLONG (JADE OOLONG)  tajwańska czerwona herbata  starannie zwijana,suszona i delikatnie fermentowana daje nam jeden z lepszych naparów herbacianych rosnących wśród górzystych terenów Tajwanu.

Produkty powiązane