Herbaty zielone

HERBATA ZIELONA – to herbata nie poddana procesowi utleniania; proces oksydacji zostaje zatrzymamy poprzez energiczne prażenie liści herbacianych w żelaznych wokach w temperaturze ok. 100 stopni co jest praktyką charakterystyczną w Chinach. W Japonii proces oksydacji zielonej herbaty jest zatrzymany poprzez poddaniu herbacianego liścia działani...

HERBATA ZIELONA – to herbata nie poddana procesowi utleniania; proces oksydacji zostaje zatrzymamy poprzez energiczne prażenie liści herbacianych w żelaznych wokach w temperaturze ok. 100 stopni co jest praktyką charakterystyczną w Chinach. W Japonii proces oksydacji zielonej herbaty jest zatrzymany poprzez poddaniu herbacianego liścia działaniu pary wodnej. Takie praktyki dają bardzo charakterystyczne, wyczuwalne w naparach nuty smakowe: w zielonych herbatach chińskich -  podprażane, dymne; w japońskich zielonych herbatach - morskie, roślinne.

Zielona herbata cieszy się ogromną popularnością wśród Polaków, a także ludzi na całym świecie. Pochodzi z Chin. Ponad 4500 lat temu zrodził się tam pomysł parzenia liści rośliny, która u nas nazywana jest herbatą chińską. Liście zbierane są ręcznie, a następnie suszone. Zielona herbata uznawana jest za napój młodości o właściwościach pozwalających obniżać poziom złego cholesterolu. Wspomaga także proces odchudzania. Wielu naukowców twierdzi także, że zielona herbata wykazuje działanie przeciwnowotworowe. Chińczycy stosowali ten rodzaj napoju do leczenia bólów głowy, zaburzeń trawienia, otyłości. Współcześnie, zielona herbata jest powszechnie stosowana w profilaktyce zdrowotnej. Zawiera wiele minerałów i mikroelementów, takich jak fluor, żelazo, sód, wapń, potas, cynk oraz witaminy: A, B, B2, C, E, K.

Więcej

Herbaty zielone  Jest 49 produktów.

Podkategorie

  • Ogrodowe

    HERBATA ZIELONA – to herbata nie poddana procesowi utleniania; proces oksydacji zostaje zatrzymamy poprzez energiczne prażenie liści herbacianych w żelaznych wokach w temperaturze ok. 100 stopni co jest praktyką charakterystyczną w Chinach. W Japonii proces oksydacji zielonej herbaty jest zatrzymany poprzez poddaniu herbacianego liścia działaniu pary wodnej. Takie praktyki dają bardzo charakterystyczne, wyczuwalne w naparach nuty smakowe: w zielonych herbatach chińskich -  podprażane, dymne; w japońskich zielonych herbatach - morskie, roślinne.

    Zielona herbata cieszy się ogromną popularnością wśród Polaków, a także ludzi na całym świecie. Pochodzi z Chin. Ponad 4500 lat temu zrodził się tam pomysł parzenia liści rośliny, która u nas nazywana jest herbatą chińską. Liście zbierane są ręcznie, a następnie suszone. Zielona herbata uznawana jest za napój młodości o właściwościach pozwalających obniżać poziom złego cholesterolu. Wspomaga także proces odchudzania. Wielu naukowców twierdzi także, że zielona herbata wykazuje działanie przeciwnowotworowe. Chińczycy stosowali ten rodzaj napoju do leczenia bólów głowy, zaburzeń trawienia, otyłości. Współcześnie, zielona herbata jest powszechnie stosowana w profilaktyce zdrowotnej. Zawiera wiele minerałów i mikroelementów, takich jak fluor, żelazo, sód, wapń, potas, cynk oraz witaminy: A, B, B2, C, E, K.

  • Aromatyzowane

    HERBATA ZIELONA – to herbata nie poddana procesowi utleniania; proces oksydacji zostaje zatrzymamy poprzez energiczne prażenie liści herbacianych w żelaznych wokach w temperaturze ok. 100 stopni co jest praktyką charakterystyczną w Chinach. W Japonii proces oksydacji zielonej herbaty jest zatrzymany poprzez poddaniu herbacianego liścia działaniu pary wodnej. Takie praktyki dają bardzo charakterystyczne, wyczuwalne w naparach nuty smakowe: w zielonych herbatach chińskich -  podprażane, dymne; w japońskich zielonych herbatach - morskie, roślinne.

    Zielona herbata cieszy się ogromną popularnością wśród Polaków, a także ludzi na całym świecie. Pochodzi z Chin. Ponad 4500 lat temu zrodził się tam pomysł parzenia liści rośliny, która u nas nazywana jest herbatą chińską. Liście zbierane są ręcznie, a następnie suszone. Zielona herbata uznawana jest za napój młodości o właściwościach pozwalających obniżać poziom złego cholesterolu. Wspomaga także proces odchudzania. Wielu naukowców twierdzi także, że zielona herbata wykazuje działanie przeciwnowotworowe. Chińczycy stosowali ten rodzaj napoju do leczenia bólów głowy, zaburzeń trawienia, otyłości. Współcześnie, zielona herbata jest powszechnie stosowana w profilaktyce zdrowotnej. Zawiera wiele minerałów i mikroelementów, takich jak fluor, żelazo, sód, wapń, potas, cynk oraz witaminy: A, B, B2, C, E, K.

na stronę
Pokazuje 49 - 49 z 49 elementów
  • I FEEL SLIM „FIGURA” mieszanka herbaty z ziołami idealna na smukłą sylwetkę, przemianę materii oraz dobre samopoczucie. To mieszanka herbaty zielonej, czerwonej Pu-Erh oraz mate z imbirem, pokrzywą, trawą cytrynową, werbeną, liśćmi Moringi, krwawnikiem oraz płatkami nagietka i chabru I FEEL SLIM „FIGURA” mieszanka...

    7,50 zł
    W magazynie
Pokazuje 49 - 49 z 49 elementów